Apa regane kolam konstruksi?

Kolam konstruksi

Pungkasan musim panas minangka wektu sing tepat kanggo nganalisis babagan carane kita bisa nambah ruangan. Nginstal kolam renang, tanpa mangu, cara sing apik kanggo nambah nilai ing kebon utawa teras. Nanging, Apa regane kolam konstruksi? Yen sampeyan mikir babagan kolam renang, sampeyan kepengin ngerti wangsulane.

Kolam renang internal minangka tambahan sing apik kanggo nyuda suhu sing dhuwur nalika musim panas. Sampeyan uga ngajak sampeyan santai lan seneng-seneng, mesthi wae! Nanging, pambangunan kasebut nyakup serangkaian biaya lan tugas-tugas pangopènan sing ora mesthi dingerteni lan penting kanggo dipikirake sadurunge njupuk keputusan.

Kolam konstruksi

Kolam renang iku diproduksi ing situs, nggunakake bahan konstruksi kayata beton talang utawa beton bertulang. Sanajan sing paling populer yaiku sing dikubur ing lemah, bisa uga dipasang ing ndhuwur, saengga bisa mbantu kerja pendahuluan yen sampeyan duwe basis level.

Kolam konstruksi

Antarane akeh kaluwihan kolam konstruksi nyorot resistensi gedhe tenan; ing antarane kekurangane yaiku kerja, luwih gedhe tinimbang sing dibutuhke karo kolam renang liyane, lan regane luwih larang. Amarga ana macem-macem alternatif kanggo nikmati kolam renang ing omah, kenapa bisa milih kolam renang internal?

Kaluwihan kolam konstruksi

  • Kolam renang yaiku kolam renang urip. Dheweke duwe resistensi lan daya tahan gedhe.
  • Dheweke ngidini a tingkat kustomisasi sing dhuwur babagan ukuran lan bentuk. Sing paling populer yaiku kolam renang persegi panjang, oval lan bentuke L, nanging desain kolam renang bisa disesuaikan kanthi lengkap.
  • Bisa dikubur utawa diangkat.
  • Ana sing macem-macem lapisan sing ngidini sampeyan main karo finish lan warna.
  • Sampeyan bisa nambah minangka akeh fitur tambahan kaya sing dikarepake pelanggan.
  • Bedane regane saka kolam konstruksi lan blumbang prefabrikasi kualitas wis mudhun ing taun-taun pungkasan.

Faktor sing nyebabake rega kasebut

Ana akeh faktor sing pengaruhe rega kolam konstruksi, saka ukuran nganti sistem pemurnian sing dipilih. Nduwe pemahaman sethithik babagan masing-masing, utawa paling ora babagan sing paling penting, minangka kunci. supaya bisa ngramal kisaran rega ing endi jinis kolam tartamtu bisa pindhah.

Rega kolam konstruksi

  1. Lisensi bangunan. Kanggo nindakake pakaryan kolam renang sampeyan kudu lisensi bangunan. Kanggo entuk, sampeyan kudu menehi draf awal utawa proyek kolam kerja bebarengan karo anggaran kerja ing Balai Kota ing Dewan Kota. Biaya lisensi bakal gumantung saka ukuran lan ciri lan beda-beda antarane 1 lan 4% saka anggaran proyek.
  2. Ukurane Ukuran kolam langsung pengaruhe kanggo pakaryan sing dibutuhake kanggo pambangunan. Ukuran sing luwih gedhe uga nyebabake biaya perawatan lan konsumsi banyu sing luwih dhuwur mbesuk. Sing paling penting yaiku menehi kolam renang ukuran minimal udakara 3 utawa 3,5 2 m² saben wong lan mbahas beda ambane saka 1 meter.
  3. Lemah. Yen landasan alus, luwih gampang digali bolongan sing dibutuhake kanggo instalasi kolam tinimbang yen lemah watu, karakteristik sing bisa nambah biaya tenaga kerja.
  4. Wujude. Bentuk sing paling irit kanggo kolam konstruksi yaiku persegi panjang, nanging bisa nggawe kolam kanthi bentuk bunder, oval lan malah ora teratur. Desaine luwih rumit, ya, bakal larang regane.
  5. Ditingkatake utawa dikubur. Kolam renang umume umume luwih larang amarga kudu kosong, ngilangi bumi lan ngrampungake lemah. Nanging, ing medan sing miring, leveling lan pasang basis beton bisa uga luwih larang utawa luwih larang.
  6. Bahan bangunan. Kolam bisa digawe kanthi beton bertulang saka struktur utawa formwork, utawa nganggo shotcrete utawa tekanan dhuwur sing disemprotake karo mesin. Sing penting yaiku duwe proyek sing apik sing bakal njamin kenceng. Kolam renang beton bertulang umume luwih larang, nanging kolam shotcrete bisa luwih larang yen dibutuhake tembok sing kandel banget.
  7. Pelapisan Cat, kothak, kothak ... Pisanan, paling irit. Sing terakhir paling larang, nanging uga paling tahan.
  8. Sistem debugging. Kanggo pangopènan banyu sing pas, penting kanggo nginstal pabrik perawatan lan nduwe aksesoris kayata cleaner ngisor sing bisa manual utawa otomatis, luwih efektif. Biaya kasebut gumantung saka peralatan sing dipilih, nanging sistem pemurnian medium sing lengkap regane ora kurang saka € 800.

Regane kolam renang internal

Sawise kabeh faktor wis dingerteni, kita bisa menehi rega kira-kira kurang saka € 8.000, kalebu proyek, lisensi lan konstruksi, kanggo instalasi kolam konstruksi cilik 2,5 × 3,5m. Rega kolam persegi panjang 4 × 6 m digawe saka beton gunite wiwit € 14.000, dene ing kolam renang beton kanthi ukuran 7 × 3 m kanthi ambane 1,2 nganti 1,7, 15.000 m, anggaran kasebut bakal wiwiti udakara € XNUMX.

 

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.