Роза Хереро

Јас сум моментално застапник и увозник на врвен мебел, главно нордиски, по 10 години искуство во малопродажниот сектор, прво како менаџер на продавница во неколку продажни салони за дизајн и декорација во Мадрид, а подоцна и како дизајнер на ентериер и спецификатор во студио за архитектура. Отсекогаш сум се идентификувал со идиосинкразиите на скандинавскиот дизајн: суштински, функционален, безвременски, шарен и без вештачки вештини.