Bagan warna RAL: pilih warna anjeun

RAL

Kami sadayana wawuh bagan warna Pantone. Éta mangrupikeun sistem anu paling sering dianggo dina hiasan interior, tapi sanés ngan ukur hiji-hiji anu nuduhkeun pitunjuk warna anu nomer. Salian ti Pantone, Cielab, IRAM sareng RAL mangrupikeun sistem anu diaku ku séktor-sektor tertentu, tapi sanés kalolobaan urang. Dugi ka ayeuna!

Naon ari RAL?

RAL nyaéta sistem cocog warna Éropa; pitunjuk warna nomer dirancang pikeun aplikasi di cabang industri anu béda, diantarana nyaéta pembuatan sareng distribusi cét, plastik sareng palapis, utamina.

Istilah Jérman Reichs-Ausschuß für Lieferbedingungen, anu tiasa ditarjamahkeun kana basa Spanyol salaku 'Komisi Nasional pikeun Kaayaan Pangiriman sareng Manajemén Kualitas', mangrupikeun asal tina singkatan RAL. Singgetan anu masihan nami ka kelir standar dikelola ku RAL Deutsches Institut für Gütesicherung und Kennzeichnung.

Bagan warna RAL

Dina taun 1927 organisasi Jérman RAL nyiptakeun kumpulan 40 warna. Tujuanana henteu sanés nyaéta ngandelkeun nomer sareng ngahartikeun masing-masing warna ku cara susunan ieu. Dina sababaraha taun ka pengker, pewarna anyar dilebetkeun kana koleksi, anu dirévisi dina 1961 sareng disebat "RAL 840-HR". Ti waktos éta dina sistem warna kagungan 213 warna, anu masih berlaku ayeuna. Nanging, sabab rentang «RAL 840-HR» ngan ukur nutupan warna matte, dina taun 80-an «RAL 841-GL» ningali cahaya, sauntuyan kanggo permukaan anu hérang, diwatesan ku 193 warna.

Sadaya warna tina bagan RAL klasik ieu diidéntifikasi ku a Nomer 4 angka, dimana anu mimitina nyaéta kulawarga atanapi konci utama. 1: Konéng, 2: Jeruk, 3: Reds, 4: Pucuk, 5: Biru, 6: Héjo, 7: Abu-abu, 8: Coklat, 9: Hideung Bodas. Ieu mangrupikeun sistem anu paling terkenal sareng dianggo tapi henteu ngan ukur hiji. Kumpulan RAL Design, RAL Effect sareng RAL Plastics nawiskeun langkung seueur variasi warna.

Bagan warna RAL

Kumpulan RAL

  • Desain RAL: Dina taun 1993 RAL mendakan sistem pemersatu warna énggal, khusus pikeun kabutuhan arsiték, desainer sareng pangiklan. Kumpulan RAL Design teras ngagaduhan 1688 warna. Béda sareng sistem anu sateuacanna, RAL Design henteu gaduh nami sareng nomer na nuturkeun skéma dumasar kana rohangan warna CIELAB. Masing-masing warna diwakilan ku 7 digit, dikelompokkeun kana tilu sareng 2 pasangan, masing-masing ngagambarkeun warna, kacaangan, sareng jenuh. Warna Desain RAL Palasik sareng RAL henteu silih sambung.
  • Pangaruh RAL: Pangaruh RAL diwangun ku 420 warna padet sareng 70 warna logam. Éta mangrupikeun kumpulan RAL anu munggaran dumasar kana sistem cét anu dumasar kana cai anu henteu nganggo logam beurat sapertos timbel, cadmium atanapi kromat.
  • Plastik RAL: Plastik RAL mangrupikeun warna standar pikeun plastik. Pelat multifungsi didamel tina polipropilén mastikeun konversi panghadéna cet RAL anu pangsaéna pikeun ngiuhan anu sami pikeun plastik. RAL Plastics P1 ngandung 100 warna RAL Palasik karesep, sedengkeun RAL Plastics P2 nunjukkeun 200 warna Desain RAL salaku standar pikeun palastik.

Bagan RAL

Kagunaanna dina hiasan interior

Kisaran warna RAL didesain kanggo aplikasi dina cabang industri anu béda sareng henteu seueur pikeun aplikasi dina desain interior. Anjeun panginten aya maksadna naon anu disebatkeun ku bernuansa ieu sareng kunaon panggunaan na henteu ditransferkeun kana desain interior ogé. Alesan anu paling narik pikeun ieu nyaéta kisaran warna na pisan diwatesan ku nada pastél atanapi lampu, henteu sapertos standar sanés anu ditujukeun pikeun hiasan, desain interior, arsitéktur, jst.

Warna RAL

Kriteria utama pikeun warna tina kumpulan RAL Palasik nyaéta kedah "Minat utami." Seueur warna ieu dianggo dina tanda peringatan sareng rambu lalu lintas, atanapi didedikasikan pikeun instansi pamaréntah sareng jasa umum; contona: RAL 1004 (Swiss Pos Service), RAL 1021 (Austrian Post Service), RAL 1032 (Jérman Pos Jérman).

Naha éta hartosna urang moal tiasa nganggo pikeun desain sareng interior? Henteu, éta ngan saukur nunjukkeun yén éta moal janten anu paling cocog pikeun éta. Sareng yén éta tiasa sesah pikeun desainer interior pikeun dianggo sareng nanganan standar warna ieu atanapi sahenteuna ngalakukeunana ku frékuénsi anu sami atanapi gampang sapertos standar Pantone.

Naha anjeun terang sistem warna RAL? Naha anjeun parantos ngartos kumaha jalanna? Naha anjeun kantos nganggo? Sakumaha parantos anjeun tingali, kartu warna na mangrupikeun ledakan warna. Kartu anu tiasa anjeun anggo, sapertos kartu tina sistem sanés anu kaala pikeun harga anu murah upami anjeun henteu badé ngamangpaatkeun éta. Upami anjeun meryogikeunana pikeun proyek, sajaba ti éta, béda pausahaan khusus atanapi studio desain anu anjeun damel bakal tiasa nyayogikeun anjeun kanggo anjeun pikeun milih sareng satuju kana warna anu paling cocog.

Kaseueuran urang moal nganggo éta, tapi terang henteu aya tempatna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.