Radiator cai: ciri sareng kagunaan

Radiator

Pamasangan manaskeun cai éta populér pisan di bumi urang. Efisiensi ieu ngalawan manaskeun listrik parantos ngajantenkeun sistem ieu salah sahiji anu paling dipasang. Janten radiator cai parantos janten unsur hiasan deui di bumi urang. Tapi anjeun terang naon ciri utamina? Naon anu anjeun kedah milari nalika ngagaleuh? Kami netelakeun sababaraha mamang anjeun.

Naon ari radiator cai?

Radiator cai mangrupikeun bagian tina sistem manaskeun tetep dipasang salaku pelengkap di bumi-bumi anu ngagaduhan kompor gas atanapi solar. Nyambung kana ketel, radiator ngahasilkeun panas berkat cai panas anu medar ngalangkungan pipa, nyebarkeun panas di rohangan anu béda.

Kalayan panggunaan, pipa-pipa ieu tiasa ngeusi hawa, ngirangan kinerja radiator. Maka, unggal taun sateuacan usum salju kedah diberesihan. Kalayan operasi saderhana ieu, hawa anu ngahambat sirkulasi cai anu manaskeun radiator dileungitkeun, mastikeun a kinerja sistem manaskeun anu langkung saé sahingga ngirangan konsumsi énergi.

Tradisi sareng modernitas

Salaku tukeran pikeun perawatan dasar, radiator cai manaskeun bumi urang sareng aranjeunna gancang-gancang ngalakukeun éta. Ieu salah sahiji kaunggulan tina sistem pemanasan ieu tapi henteu ngan ukur sakumaha anu kami rinci di handap:

  • Pemanasannana gancang pisan.
  • Aranjeunna nyayogikeun efisiensi jeung tabungan lawan pemanasan listrik.
  • Ngamungkinkeun pikeun dosis kakuatan masing-masing radiator ngalangkungan klep termostatik sareng programer.
  • Éta sistem anu awét pisan.
  • Ayeuna radiator cai ngadopsi desain anu béda sahingga gampang adaptasi aranjeunna kana lingkungan anu béda.

Faktor anu kedah dipertimbangkeun dina pameseran anjeun

Lebarna rohangan anu anjeun peryogikeun manaskeun mangrupikeun salah sahiji faktor anu anjeun kedah perhatoskeun nalika mendesain pamasangan. Kakuatan radiator cai bakal ditangtukeun ku faktor ieu. Sareng milih kakuatan anu leres penting sabab ieu bakal mangaruhan konsumsi kulub. Supados gampang pikeun anjeun, kami bakal ngajelaskeun hal ieu sareng faktor-faktor sanésna sacara rinci di handap ieu:

Panas cai pikeun manaskeun bumi urang

Spasi kana panas

Ukuran rohangan yén anjeun kedah panas bakal nangtoskeun kakuatan radiator atanapi radiator cai pikeun dipasang. Sacara umum, disarankeun ngitung yén 150 kalori diperyogikeun pikeun manaskeun unggal méter pasagi. Sareng upami ragu, tingkatkeun kakuatan ieu kusabab kakuatan calorific langkung luhur, turunna konsumsi gas atanapi solar anu dianggo ku boiler.

Nanging, itunganana henteu salawasna pas. Nalika urang nyarioskeun kakuatan anu diperyogikeun pikeun manaskeun rohangan anu tangtu, aya variabel sanés anu urang kedah tumut kana akun. Kualitas insulasi, orientasi bumi, sareng iklim daérah géografis, nyaéta sababaraha diantarana.

Radiator horizontal sareng nangtung modern

Ukuran radiator

Rohangan anu sayogi pikeun nempatkeun radiator bakal nangtoskeun ukuran sami. Radiator umumna disimpen handapeun jandéla. Tempat anu optimal pikeun mikaresep difusi hawa panas sareng operasi anu langkung épisién. Upami éta tempat anu dipilih, anjeun kedah ngukur liang fisik dimana éta bakal ayana supados henteu janten halangan engké.

Anjeun teu kedah nempatkeun radiator handapeun jandéla, tapi anjeun kedah tetep diémutan yén éta henteu kedah caket pisan kana jati, sofa atanapi gorden. Ieu tiasa ngawatesan kapasitas pancaran panas sareng nyababkeun kacilakaan rumah tangga. Dinten ayana duanana radiator horizontal sareng vertikal tina ukuran anu bénten pisan, éta ogé ngajantenkeun teu perlu.

Radiator beusi sareng waja

bahan nu

Ayeuna anjeun tiasa milih antara rupa-rupa bahan jeung desain. Kombinasi anu leres ti duanana bakal ngamungkinkeun anjeun gampang nyiptakeun suasana khusus di rohangan mana waé di bumi anjeun. Ogé, éta bakal nangtoskeun anggaran anjeun ka tingkat anu langkung ageung atanapi kirang. Bahan anu paling umum nyaéta ieu:

  • Beusi cair: Mangsa mangtaun-taun éta radiator paling sering dikomérsial, tapi saeutik demi saeutik aranjeunna diganti ku anu sanés. Aranjeunna mantap sareng umumna langkung ageung tibatan radiator anu didamel tina bahan sanés. Éta ogé nyandak waktos anu langkung lami pikeun panas, sanaos aranjeunna nahan panas pikeun langkung lami.
  • Aluminium: Salah sahiji kaunggulan anu paling hébat tina bahan ieu nyaéta kinerja termal anu luhur. Hal ieu ngamungkinkeun aranjeunna panas sareng tiis gancang nalika dihurungkeun sareng dipareuman. Kusabab éta bahan anu ringan sareng serbaguna, éta ogé ngagampangkeun rupa-rupa desain. Aranjeunna paling diapresiasi pikeun reliabiliti sareng kapasitas konduktifna, tapi ogé paling mahal.
  • Waja: Aranjeunna ngagaduhan nilai éstétis anu hébat; seuseueurna radiator cai desainer didamel tina waja. Anu didamel tina waja lembar mangrupikeun anu paling murah di pasar sareng éta ogé tiasa dianggo kalayan saé.

Aya seueur jinis radiator cai anu anjeun bakal mendakan di pasar. Tina desain beusi cor sareng éstétika modél dugi ka desain baja modéren kalayan bérés anu matak anu niru bahan sanés sapertos batu. Nanging, estetika henteu kedah janten hiji-hijina faktor anu nangtukeun pilihan anjeun; masalah praktis sapertos kakuatan, ukuran atanapi épisiénsi anu ditangtoskeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.