Kumaha cet jati bodas

Cat jati bodas

Nalika anjeun henteu resep deui kana sapotong jati atanapi ngeureunkeun pas kana hiasan kamar khusus, ngagentos éta henteu kedah janten pilihan anu munggaran anjeun. Cet aranjeunna, masihan aranjeunna kasempetan kadua jeung simpen ku ngalakonan eta. Ngarobih aranjeunna langkung gampang tibatan anu anjeun bayangkeun sareng éta bakal langkung seueur nalika urang bagikeun sareng anjeun ayeuna kumaha cara ngalukis potongan perabot ieu.

Bodas mangrupikeun salah sahiji warna anu paling sering dianggo pikeun masihan kahirupan kadua pikeun jati. Éta henteu kabeneran: éta pas kana gaya hiasan naon waé, beresih sareng nyumbang kana ningkatkeun cahaya. Salaku tambahan, anjeun tiasa nganggo éta kalayan nuansa anu béda, langkung tiis atanapi langkung anget. Naha anjeun heran kumaha cet jati bodas? Di dieu anjeun gaduh sadayana jawaban.

milih cet

Aya seueur cét di pasar sareng henteu sadayana cocog pikeun ngalukis perabot anjeun. Boh bahan dimana jati didamel sareng kaayaan anu bakal dituju bakal mangaruhan pilihan anjeun. The tilu rupa lukisan anu kami bagikeun di handap nyaéta anu pang populerna pikeun ngalukis jati tapi sanés ngan ukur. Ideally, hayu diri jadi disarankan ku toko hardware dipercaya Anjeun atawa toko cet:

Bule

  • lukisan kapur tulis Éta mangrupikeun cét kalayan komponén kalsium karbonat anu luhur anu dicirikeun ku bérés matte, sinyalna anu luhur sareng pengeringan anu gancang pisan. Ieu utamana dipaké pikeun cet jati kai, sarta bisa dilarapkeun langsung ka dinya tanpa perlakuan saméméhna. Jenis lukisan ieu modis sarta kami henteu reuwas; Éta nyayogikeun anjeun cara anu saderhana, gancang sareng ekonomis pikeun nganyahokeun perabot naon waé.
  • enamels hiasan akrilik kalawan finish satin aranjeunna idéal pikeun ngalukis kamar mandi jeung parabot dapur. Aranjeunna henteu meryogikeun primer sateuacana, garing gancang sareng tahan pisan kana nabrak, noda sareng gajih. Salaku tambahan, rumus dumasar cai anu tiasa diumbah ngamungkinkeun anjeun ngagunakeun produk biasa sareng henteu ngantunkeun bau. Gampang pisan diterapkeun, nganggo sikat atanapi roller sareng, dumasar kana cai, éta gancang pisan garing.
  • Enamel multi-beungeut  pikeun cet kai, logam jeung PVC, tahan ka panonpoé jeung hujan anu paling cocog pikeun ngalukis jati outdoor. Éta gampang diterapkeun ku roller sareng nawiskeun panyalindungan dugi ka 6 taun.

Nyiapkeun permukaan

Paduli sapotong jati anu anjeun hoyong cet sareng cet mana anu dipilih pikeun éta, nyiapkeun permukaan bakal janten léngkah anu munggaran pikeun ngarobih éta. Sareng henteu, teu aya deui jalan pikeun ngahémat éta upami anjeun hoyong ngalakukeun padamelan anu saé. Mimitian ku nyoplokkeun hardware na handles nu teu hayang cet, nyabut drawers na rak lajeng pariksa kaayaan jati nu.

Lamun éta sapotong jati jeung permukaan atawa cet dina kaayaan alus, umumna, éta bakal cukup pikeun anjeun pikeun ngabersihan beungeut cai. Kumaha? Ngaliwatan sakabéh beungeut jeung lawon impregnated jeung alkohol ka miceun lebu sareng gajih.

Pasir beungeut lamun diperlukeun

Naha perabotna henteu dina kaayaan anu saé, cétna dicabut atanapi éta warna poék? Idéal lajeng cet jati bodas bakal nerapkeun stripper sarta / atawa pasir aranjeunna, salawasna dina arah gandum. Ngan ku cara ieu urang tiasa nyabut sésa-sésa varnish atanapi cet anu aya dina jati sareng ogé irregularities anu muncul nalika dianggo.

Sakali rengse, éta dianjurkeun pikeun ngabenerkeun imperfections lamun geus aranjeunna, ngeusian retakan jeung polishing aranjeunna engké ku sandpaper rupa. Pikeun rengse, sarta ngan dina sababaraha kasus eta bakal diperlukeun pikeun nambahkeun lapisan Primer ambéh cet tataman hadé kana bahan, beungeut téh seragam jeung hasil ahir leuwih hadé.

Pinta

Kalayan permukaan beresih sareng disiapkeun, waktosna pikeun nerapkeun cet! Anjeun tiasa ngalakukeun éta kalayan sikat atanapi roller, nganggo atanapi henteu nganggo tékstur, hormat kana tékstur cet atanapi nyiram pikeun ngahontal épék anu béda. Naséhat kami nyaéta yén upami anjeun milarian éstétika rustic, nerapkeun cet nganggo paletina atawa sikat pikeun accentuate brushstroke nu. Janten nalika anjeun nerapkeun lilin anjeun bakal ngahontal patina vintage anu bakal ngajantenkeun perabotan langkung pikaresepeun.

Cet ku sikat, roller atanapi semprot

Upami, di sisi anu sanés, anjeun milarian niru sapotong jati kontemporer, anu idéal nyaéta ngagunakeun flocked gilinding . Upami tékstur anu dimeunangkeun masih rada kasar, anjeun kedah ngalampirkeun kertas pasir anu saé dina cet saatos garing supados bérésna mulus sapertos sapotong jati anu lacquered.

Jeung bedil? Persiapan produk sateuacana biasana diperyogikeun pikeun menyemprot cet sareng aranjeunna. Viskositas cet kudu disaluyukeun jeung pangleyur pikeun campuran bisa projected. Sajaba ti éta, sajaba permukaan biasa katutupan, Anjeun kudu nyandak runtuyan precautions ambéh campuran teu stains sagalana sabudeureun eta. Ngalakukeun tés sateuacan dina permukaan anu sanés; diperlukeun sababaraha dexterity ngawasaan eta. Dispenser kudu dilaksanakeun dina posisi nangtung sarta gun kudu gerak lalaunan, pageuh, tanpa gerakan dadakan tur sajajar jeung beungeut cai dina jarak antara 15 jeung 25 cm ti dinya.

Larapkeun lilin atanapi varnish

Aplikasi lilin atanapi varnish ngagaduhan dua tujuan: ngégél sapotong jeung / atawa tambahkeun patina berwarna. Dina jati kapur-dicét, finish lilin nyadiakeun finish pisan alam, sanajan sababaraha potongan kalawan loba pamakéan bisa jadi hadé ditangtayungan ku varnish matt. Tapi teu salawasna diperlukeun sanggeus ngalukis jati bodas nerapkeun lilin atawa varnish, éta bakal gumantung kana cet dipaké sarta pamakéan anu bade dijieun tina jati.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.