Kumaha moekan kayu jati anjeun

poekeun kai

Kai mangrupikeun bahan anu robih warna tina kai alami, janten kamungkinan yén jati anu anjeun mésér sababaraha taun ka pengker henteu katingali sapertos biasa. Dina raraga pikeun meunangkeun warna deui tanpa nyerah sisikian alam na, kumaha oge, anjeun ngan kudu nuturkeun handap tips pikeun darkening kai

Ngarobah warna kai mangrupa tugas nu bisa dilaksanakeun ku cara anu béda. Pikirkeun anjeun anu biasa damel sareng jati, kami parantos milih anu paling sederhana. Panggihan aranjeunna sareng teraskeun sareng masihan kahirupan ka perabot anjeun!

Sateuacan ngamimitian ...

Anjeun kedah terang yén éta moal gampang pikeun ngapoekeun kayu tina sapotong jati anu henteu dirawat sapertos kayu jati anu teu diolah. jati varnished atanapi lacquered.  Ieu dimaksudkeun pikeun nangtayungan kai tina noda, Uap, jeung karuksakan sejenna, nu bakal nyegah sagala noda nu nuju nyobian nerapkeun ti meunang kana eta tanpa stripping munggaran.

Madera

Henteu sakabéh leuweung bakal ngabales dina cara nu sarua pikeun produk nu urang sebutkeun kiwari. Pinus, contona, rada hese ngawarnaan sabab noda ngabalukarkeun ngabalikeun gandum ku ukur ngawarnaan kai porous awal. Salaku tambahan, aranjeunna ngawarnaan sacara teratur, janten biasana disarankeun pikeun nerapkeun kondisioner sateuacan ngawarnaan. Ieu mangrupikeun hal anu anjeun henteu kedah terang, janten penting pikeun percanten ka para profesional anu ngajalankeun toko hardware kami supados aranjeunna nyayogikeun produk anu paling cocog pikeun unggal kayu.

kumaha ngapoekeun kai

Sakumaha anu parantos kami nyarios, aya seueur cara pikeun ngapoekeun kayu jati anjeun, tapi ieu mangrupikeun sababaraha anu paling saderhana. Opat bakal ngahargaan gandum alam tina kai; Aranjeunna moal nutupan éta sapertos cet kecuali anjeun hoyong.

Pewarna

Noda mangrupikeun bahan anu paling populér pikeun ngarobih warna kai. di toko DIY Anjeun bakal manggihan duanana dyes basis cai jeung dyes basis alkohol sarta sanajan duanana mangpaat pikeun darkening kai, pikeun beginners urut leuwih hade. Aranjeunna langkung gampang diterapkeun ku lawon katun sareng sikat, sareng tanda-tanda pas kirang katingali tibatan pewarna alkohol.

noda kayu

Kuring yakin anjeun geus ngawangkong ngeunaan nogalina, ngalelep nu mere surfaces nada kayu walnut. Ieu salah sahiji dyes pang populerna, tapi teu ngan hiji. Kanyataanna, iwal mun jelas pisan ngeunaan hasil rék ngahontal sarta rujukan, anjeun bakal ngajalankeun résiko gélo nyobian milih antara loba pilihan.

Sanaos pidéo nunjukkeun sacara jelas kumaha cara neraskeun pewarna ieu, kami henteu hoyong anjeun ngalangkungan léngkah-léngkah. Ku alatan éta, urang babagi sareng anjeun teh runtuyan léngkah-léngkah anu kudu dilaksanakeun pikeun ngahontal hasil anu optimal:

  1. Ngamplas kayu: Kadé keusik kai ogé sangkan nyerep produk. Disarankeun mimitian ku sandpaper grit sedeng-kasar jeung rengse ku sandpaper grit sedeng atawa halus ambéh beungeutna rata.
  2. Ngabersihan beungeut. Sakali permukaanna diampeurkeun, penting pikeun ngabersihan supados lebu henteu ngarusak warnana.
  3. Nyiapkeun pewarna. Sababaraha noda disiapkeun pikeun diterapkeun langsung, anu sanésna kedah éncér dina cai pikeun aplikasi. Baca petunjuk produsén sacara saksama sareng teraskeun ku nuturkeun saran na.
  4. Larapkeun pewarna. Noda bisa diterapkeun ku roller, sikat atawa lawon beueus. Dina permukaan anu ageung, idéal nyaéta nerapkeun noda kalayan roller supados tanda-tanda anu béda-béda henteu katingali. Sikat sareng lawon, sabalikna, bakal ngabantosan anjeun ngahontal hasil anu langkung alami. Tapi anjeun nerapkeun noda, hormat waktos drying antara jas.
  5. Ngajaga kayu patri: Pikeun ngajagi kai, anjeun kedah nerapkeun varnish atanapi lilin saatos ngawarnaan, anu terakhir janten paporit urang sabab masihan jati finish matte alami.

Kidul

Lasur mangrupikeun bahan pelindung anu ogé tiasa dianggo pikeun ngapoekeun kayu jati urang. Wétan palapis aksi impregnating Hal ieu dianggap salah sahiji perlakuan paling luyu pikeun kai outdoor. Nyadiakeun "pori kabuka" finish kana kai anu ngamungkinkeun pikeun ngambekan tur ngatur asor, facilitating kaluar na.

Kidul

Kualitas ieu anu diwakilan ku lasur ngajantenkeun alternatif anu hadé pikeun ngalelep, sabab éta salian ti ngagelapkeun kai anu ngajagana, sahingga aplikasi tina lilin teu perlu sakumaha ieu kasus kalawan dyes. Cara pikeun neraskeun, kumaha ogé, bakal sami pisan:

  1. Keusik kai jeung ngabersihan beungeut cai: Saperti dina kasus noda, eta bakal perlu pasir kai ogé jeung ngabersihan eta pikeun mastikeun yén lasur penetrates neuleu kana eta.
  2. Nyiapkeun lasur: Naha anjeun terang yén anjeun tiasa nyampur rupa-rupa warna lasur pikeun nyiptakeun warna khusus?
  3. Larapkeun lasur. Anjeun tiasa nerapkeun langkung atanapi kirang lapisan gumantung kana opacity anu anjeun pikahoyong kalayan bantosan sikat, gilinding komo gun semprot.

bitumen judean

Judea bitumen mangrupakeun produk populér dipaké pikeun moekan jeung umur kai. Ieu ngalelep turunan minyak bumi anu éncér dina spirit bodas atawa terpentin umumna dilarapkeun ku sikat dina wewengkon nu Anjeun hoyong poekeun lajeng disebarkeun ku lawon pikeun ngahontal éfék leuwih alam.

bitumen judean

Nalika nganggo pewarna ieu, anjeun kedah émut yén waktos pengeringan bakal panjang, bahkan sababaraha dinten. Anjeun kudu ngadagoan nepi ka sagemblengna garing pikeun lilin eta guna ngajaga eta. bitumen Yudea ngaku jadi lilin, nu bakal ngidinan Anjeun, sajaba ti ngajaga beungeut, méré eta caang pisan halus. Anu anjeun henteu kantos tiasa nerapkeun dina produkna nyaéta varnish anu leyur dina sumanget bodas, turpentine, ipis atanapi pangleyur anu sami.

lilin dyed

Alternatif anu terakhir anu kami usulkeun ayeuna pikeun ngagelapkeun kayu jati anjeun nyaéta lilin. Produk ieu dianggo dina versi anu teu warnaan pikeun ngarengsekeun jati tiasa diwarnaan sareng diterapkeun langsung kana jati pikeun ngagelapkeunana.

Anjeun tiasa ngawarnaan lilin ngagunakeun pigmén alam atanapi bumi. Jang ngalampahkeun kitu, anjeun ngan kudu nempatkeun dina cai mandi jeung aduk lilin jeung pigmén nepi ka ngahontal campuran homogen. Sanajan lamun teu daék ngalakukeun pagawean ieu, aya ogé rumus komérsial nu bisa Anjeun pake.

Ayeuna anjeun terang kumaha moekan kayu jati anjeun, naha anjeun wani ngalakukeunana?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.