Kumaha carana ngabersihkeun karpét

karpét beberesih

Henteu janten masalah upami anjeun gaduh permadani ageung atanapi alit, kanyataanna nyaéta nyiksa sapatu, tumpahan, sareng piaraan. Karpét anjeun peryogi beberesih anu jero pikeun miceun kokotor anu paling nekad, mulangkeun daya apungan serat sareng ngécéskeun warnana supados henteu ngarusak.

Kaseueuran jasa beberesih karpét propésional nganggo kombinasi detérjen sareng uap pikeun ngabersihkeun karpét anjeun sacara lengkep, atanapi anjeun tiasa nganggo pembersih uap anu beurat. Duanana hususna épéktip upami anjeun gaduh carpeting témbok-di-témbok di panjuru bumi anjeun, tapi tiasa mahal.

Aya cara pikeun ngabersihan karpét daérah jero komo karpét témbok-témbok sareng sababaraha produk na pakakas saderhana anjeun sigana gaduh di pantry anjeun.

Kumaha jero karpét bersih sareng cuka bodas sulingan

Upami anjeun nyuling cuka di bumi, anjeun bakal ngagaduhan alat anu saé pikeun meresihan karpét anjeun. Pikeun éta:

  • Dipiceun taneuh leupas. Salawasna mimitian prosés beberesih naon waé ku nyeuseuh karpét kanggo miceun kokotor, lebu, kokotor, sareng puing. Upami anjeun ngalangkungan léngkah ieu, anjeun panginten nyorong taneuh atanapi ngadorongna langkung jero kana serat.
  • Upami matna cekap alit, anjeun tiasa ngaluarkeunana sareng nganggo sapu kanggo dicabut kokotor leupas. A sapu bulu kaku anu pangsaéna. Upami bulu sapu anjeun sigana "leupas," anjeun kedah nyaluyukeunana sareng sababaraha karét karét di sekitar bulu supados langkung sesah.
  • Noda Pretreat. Ngaleupaskeun sababaraha kokotor sapertos kacilakaan minyak, tar, sareng piaraan peryogi perawatan khusus. Gumantung kana kokotor anu anjeun gaduh, anjeun kedah ngabersihkeunana dina hiji cara atanapi cara anu sanés.

karpét beberesih

Cuka sareng cai

Dina botol semprot, campur hiji bagéan cuka bodas sulingan sareng tilu bagian cai tiis. Sateuacan ngamimitian prosés beberesih anu jero, nyemprotkeun leyuran cuka dina karpét dina tempat anu disumputkeun pikeun nguji warna warna karpét. Entong nganggo solusina upami ningali perdarahan atanapi warna na robih.

Di damel di daérah alit, nyemprotkeun leyuran cuka kana karpét dugi ka beueus pisan. Entong jenuh teuing. Upami anjeun meresihan karpét di lantai kai, Laksanakeun pancegahan tambahan pikeun ngajagi lantai kai tina karusakan uap.

Ngawenangkeun leyuran kanggo linggih dina karpét salami lima menit kanggo ngamimitian ngarecah lantai. Anggo lawon microfiber kanggo ngabersihan larutan sareng taneuhna. Boga ember cai beresih siap ngabilas lawon microfiber. Ganti cai sering nalika janten kotor.

karpét beberesih

Ngidinan karpét ka hawa garing

Buka panto sareng jandéla pikeun ningkatkeun aliran hawa di kamar atanapi nambihan kipas osilasi pikeun nyepetkeun garing. Entong ngantep patalimarga dina karpét dugi ka garing pisan. Upami anjeun kedah nganggo kamar bari karpét baseuh, Tempatkeun lambaran plastik atanapi terpal dina jalur lalu lintas pikeun nyegah noda.

Kumaha jero karpét anu beresih kalayan Soda Panggang sareng Uyah

Tip ieu bakal saé pikeun anjeun:

  • Vakum pikeun ngaleupaskeun taneuh leupas
  • Pretreats noda karpét
  • Campur baking soda sareng uyah
  • Eusian botol semprot ku cai tiis.
  • Sacara umum taburkeun permadani sareng baking soda sareng campuran uyah.
  • Saatos nyemprot, semprot daérah éta ku cai biasa. Karpét kedahna beueus pisan, tapi henteu kedul.
  • Anggo sikat kanggo ngagosok soda kue kana serat karpét. Buka hiji arah teras dina sudut 90 derajat pikeun ngabantosan angkat.
  • Bersih ku anduk lami. Henteu kunanaon kanggo nyéépkeun résidu baking soda dina serat.
  • Hawa garing karpét sareng vakum.
  • Hayu karpét hawa garing lengkep. Anggo vacuum cleaner kanggo nyabut séripik baking soda dina serat. Karpét kedah bau langkung seger sareng katingalina langkung caang.

karpét beberesih

Kumaha jero karpét bersih sareng uap

Upami anjeun ngagaduhan alat uap baju atanapi pel uap anu biasana dianggo dina lantai anu atos, éta ogé tiasa dianggo pikeun ngabersihkeun karpét anjeun. Pikeun éta:

  • Noda vakum sareng pretreat
  • Anggo cara baking soda mixing. Turutan léngkah anu sami pikeun nyampur baking soda sareng uyah. Taburkeun karpét sareng campuran, teras anggo uap, sanés cai tiis, kanggo ngébréhkeun campuran.
  • Upami anjeun nganggo baju uap baju, cekel sirah épol sakitar 15 inci tina karpét. Ngidinan uap pikeun ngabaseuhan pinuh karpét. Anggo sikat semak kanggo ngerjakeun campuran baseuh kana serat.
  • Upami anjeun nganggo pel uap, anggo sirah pel microfiber atanapi gagantel karpét kanggo ngalangkungan campuran soda roti dina karpét. Deui, nganggo sikat kanggo ngabersihan daérah.
  • Anggo anduk lami atanapi kaén microfiber kanggo ngabasmi taneuh leupas. Ngidinan karpét garing sadayana sareng vakum pikeun nyabut résidu sésana dina karpét.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.