Kumaha ngajaga bantal dina kaayaan sampurna

bantal beresih

Ngajaga tékstil dina kaayaan sampurna gumantung kana dua hal anu jelas pisan: ngumbah eta rutin sarta ulah staining eta. Dina kasus gaduh murangkalih sareng sato, kanyataan henteu ngawarnaan rada rumit sareng sesah pisan. Dina kasus bantal ranjang, éta normal pikeun aranjeunna kotor, utamana tina kesang nu urang dihasilkeun dina waktu sare atawa tina ciduh nu kaluar tina sungut. Para ahli mamatahan dina sagala hal pikeun nutupan bantal jeung nyertakeun alus anu breathable sarta gampang keur nyeuseuh.

Ku cara kieu kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngajaga sakabéh beungeut bantal tina lebu jeung kokotor nu bisa dihasilkeun nalika urang bobo. Salian ti éta, Kami masihan anjeun sababaraha tip atanapi tungtunan pikeun nuturkeun anu bakal ngamungkinkeun anjeun ngagaduhan bantal dina kaayaan anu sampurna.

ventilate bantal

Bagian dasar dina kabersihan bantal nyaéta hawana unggal dinten. Kalembaban kamar sareng suhu anu luhur nyababkeun sajumlah ageung baktéri proliferasi di jerona. Ku alatan éta, ulah ragu pikeun hawa bantal pikeun sababaraha menit pikeun mastikeun yén maranéhna tetep sampurna beresih pikeun salami mungkin.

Ngoyagkeun bantal

Salain ti ngebulkeun bantal, teu aya salahna mun dibulen-buleud atawa dibulen-bulen. Penting pikeun ngocok aranjeunna saatos kaluar tina ranjang supados aranjeunna tetep mulus. Sajaba ti éta, oyag aranjeunna ogé ngaleungitkeun sagala lebu atawa kokotor nu mungkin geus akumulasi sapeuting. Upami anjeun hoyong manjangkeun umur bantal anu maksimal, ulah ragu nempatkeun sababaraha panutup pelindung alus pikeun nyegah nu disebut tadi ti ngahontal bantal.

bantal

ngumbah bantal

Bantal mangrupikeun salah sahiji tékstil anu boro dikumbah. Ku cara kieu kokotor ngumpulkeun ngabalukarkeun aranjeunna sepuh sateuacan waktosna. Dina kasus gaduh panutup pelindung, idéal nyaéta pikeun nyeuseuh sabulan sakali, sedengkeun dina kasus bantal, idéal nyaéta ngalakukeunana sababaraha kali sataun. Nalika ngumbah aranjeunna, anjeun kedah tumut kana jinis bantal éta, sabab aya anu henteu tiasa dikumbah sareng gumantung kana bahanna, anjeun kedah ngumbah aranjeunna dina hiji cara atanapi anu sanés. Pikeun ngahindarkeun masalah, éta langkung saé pikeun ningali sacara saksama petunjuk produsén sareng ngumbah sakumaha anu dituduhkeun.

Seuseueurna bantal kedah dikumbah ku mesin, spin sababaraha kali sarta tungtungna hayu aranjeunna tegalan ker jeung horisontal, najan anjeun ogé tiasa tegalan aranjeunna dina dryers. Upami bantal didamel tina bahan anu biasa sapertos viscoelastic atanapi lateks, éta henteu disarankeun pikeun nempatkeun éta dina mesin cuci. Éta langkung saé pikeun ngumbah bahan sapertos kitu ku panangan, bilas sareng cabut cai anu akumulasi dina bantal nganggo anduk.

Kesang sapeuting mindeng ngabalukarkeun noda konéng dina beungeut bantal. Lamun datang ka nyoplokkeun noda misalna, éta pangalusna pikeun whiten aranjeunna. Jang ngalampahkeun ieu anjeun kedah ngumbah aranjeunna dina mesin cuci sareng nganggo produk pemutihan. Tungtungna hayu aranjeunna tegalan lengkep di panonpoé. Di pasar anjeun tiasa mendakan pemutih anu saé anu ngabantosan bantal anjeun dina kaayaan anu sampurna. Dina naon waé, sareng sakumaha anu parantos disebatkeun di luhur, cara anu pangsaéna pikeun ngahindarkeun noda kesang ieu nyaéta nutupan bantal kalayan panutup pelindung anu saé. Ideally, panutup ieu 100% katun sarta bisa ngambekan sampurna.

Kumaha-ngabersihan-bantal

ngagaringkeun bantal

Aspék penting anu sanés pikeun mastikeun yén bantal sampurna beresih nyaéta pikeun mastikeun yén éta garing leres. Upami éta henteu garing ogé, kamungkinan aya sababaraha kapang dina éta. Anjeun tiasa milih nganggo pengering atanapi ngagantungkeunana di luar upami cuaca ngamungkinkeun. Anu penting pisan nyaéta pikeun mastikeun yén teu aya beueus anu tinggaleun di jero bantal.

Pondokna, hal anu penting pikeun ngumbah bantal jeung panutup pelindung ti jaman ka jaman, disebutkeun kokotor jeung lebu ngumpulkeun. Émut yén dina kasus panutup pelindung, idéal nyaéta pikeun nyeuseuh aranjeunna sababaraha kali sabulan, sedengkeun dina kasus bantal langkung saé nyeuseuh aranjeunna sakitar tilu kali sataun. Noda anu disababkeun ku kesang atanapi ku ciduh anu kaluar tina sungut nalika bobo, nyieun penting pikeun ngumbah aranjeunna leres. Tong hilap ventilasi sareng goyangkeun unggal dinten pikeun nyegah proliferasi baktéri atanapi mites anu tangtu. Kadé ngurus tékstil sakumaha penting salaku bantal ranjang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.