Kumaha ngatur dapur alit

Kumaha ngatur dapur alit

Dapur leutik mangrupikeun tantangan. Kéngingkeun rohangan pikeun sagala hal anu urang butuhkeun pikeun masak tanpa ngorbankeun fungsionalitas sareng kanyamanan di rohangan ieu sering janten teka-teki. Puzzles anu dinten ieu kami ngabantosan anjeun pikeun méréskeun pikeun ngarancang dapur anjeun janten nyeri sirah.

Méterna méter sareng urang moal tiasa ngarobihna. Anu tiasa urang lakukeun nyaéta maén sareng perenahna, jati sareng warna pikeun ngaoptimalkeun sareng ngatur dapur alit kalayan leres. Dapur moal ngan sigana langkung ageung upami urang nyandak pilihan anu saé, tapi ogé bakal langkung praktis sahingga masak bakal teras-terasan janten kenikmatan.

Sebaran

Kalayan distribusi anu saé anjeun tiasa ngaraosan unggal inci terakhir di dapur anjeun, tapi kumaha anjeun leres-leres? Upami dapur anjeun sebaran sempit sareng manjang dina «L» Biasana mangrupikeun alternatif anu pangsaéna, bari upami pasagi, konfigurasi «U» janten sekutu anu pangsaéna.

Sebaran dina L

Nalika dapur sempit sareng panjang teh konfigurasi dina «L» Mangrupikeun pilihan anu pangsaéna pikeun kéngingkeun daérah jalan anu ngamungkinkeun anjeun ngaléngkah kalayan nyaman ngalangkungan dapur. Anjeun bakal gaduh dua témbok pikeun nempatkeun lomari sareng anjeun kedah nganggo duanana ti lantai dugi ka plafon nalika dapur alit pisan sareng ngamaksimalkeun ruang panyimpenan kedahna. Salaku tambahan, anjeun bakal langkung ngamangpaatkeun rohangan upami anjeun nempatkeun tilelep dina hiji témbok sareng kulkas, oven sareng gelombang mikro, dina anu sanésna.

Sebaran U

Sebaran "U" jati, di sisi sanésna, mangrupikeun anu langkung remet méter dina dapur rencana pasagi kalayan minimal 240 séntiméter lega. Naha 240 séntiméter? Anjeun panginten panasaran. Sakumaha anjeun tiasa tingali, éta lébar anu mastikeun yén anjeun tiasa muka lomari tanpa masalah sareng ngalih tanpa raoseun korsét.

Naha dapur anjeun pasagi tapi langkung sempit? Anjeun teu kedah nyerah konfigurasi ieu. Anjeun kedah nempatkeun mébel utama dina L sareng nempatkeun perabotan anu langkung sempit di sisi langkungna.  25-séntiméter jati jero kalayan panto geser aranjeunna mangrupikeun sekutu anu hébat pikeun ngatur kendi kaca sareng kacang-kacangan, séréal, siki sareng rempah, ogé pikeun nyimpen alat-alat alit, mangkok atanapi cangkir.

Parabotan

Kesederhanaan mangrupikeun konci pikeun nyieun dapur leutik katingali langkung ageung tibatan ayeuna. Sababaraha jati dapur gaya minimalis (cahaya, kalayan garis murni sareng sababaraha hiasan) bakal masihan sumbangan pikeun ngahontal gambar anu langkung bersih. Anjeun panginten parantos terang yén dina jenis dapur ieu ogé umum pikeun nyumputkeun gagang sareng pakakas kalayan panél pikeun ngahontal permukaan anu teras-terasan. Éta henteu kabeneran, aranjeunna alat pikeun visually manjangan dapur.

Ogé penting nalika ngatur dapur alit nyaéta bet dina nangtung. Ngamangpaatkeun unggal inci tina lantai dugi ka siling mangrupikeun konci pikeun ngamaksimalkeun rohangan gudang sareng ngagaduhan fungsionalitas. Ngamangpaatkeun unggal inci tina kabinet dasar ku investasi dina leyuran anu ngamungkinkeun anjeun ngakses unggal juru tanpa seueur teuing usaha sareng nempatkeun solusi panyimpenan anu béda anu ngahontal siling dina luhur.

 

Jati pikeun dapur leutik

Ngagabungkeun solusi panutupanana anu ditutup kalayan anu kabuka anu sanés anu ngamungkinkeun dapur pikeun ngambekan mangrupikeun cara anu paling pinter pikeun ngalengkepan dapur pikeun apriori. Tapi, naha anjeun tiasa nyerahkeun gudang kanggo masalah estetika? Naséhat kami nyaéta anjeun bet dina rak kabuka leutik anu henteu nyolong teuing rohangan tina lomari tapi ngagaduhan kakuatan hiasan anu hébat. Naon? Nyiptakeun kontras warna antara rak sareng lomari.

ordo

Pesenan sok penting tapi di dapur alit langkung seueur deui. Upami anjeun gaduh kasempetan, rancang kabinét panginten ngeunaan naon anu anjeun bakal nempatkeun masing-masing adaptasi solusi panyimpenan anu béda ka ieu; éta bakal langkung mahal pikeun ngalakukeunana tapi anjeun bakal ngagaduhan fungsionalitas.

Pesen di dapur

Upami lomari anjeun parantos aya, nanem modal dina solusi anu ngabantosan anjeun ngaoptimalkeunana. Ukur unggal pacilingan ogé, pikirkeun naon anu anjeun badé simpen dina masing-masing tempatna sareng jalan toko didaptarkeun pikeun ngatur ti bumi pikeun milarian solusi anu paling pas dina unggal kasus. Entong janten gélo. Kalayan baki anu tiasa dicabut, wadah diluyukeun sareng ukuran pacilingan sareng sababaraha pembagi anjeun bakal tiasa ngatur dapur alit tanpa masalah.

Méja

Nalika urang ngatur dapur alit salah sahiji kasieun urang nyaéta nyerah méja. Éta sieun anjeun? Poho. Leres  gaduh sarapan atanapi tuang di dapur anu anjeun prioritas Dinten ayeuna aya sistem anu hebat anu ngamungkinkeun anjeun ngagaduhan méja bahkan dina rohangan pangleutikna.

Méja dapur leutik

Meja dapur tilepan mangrupikeun salah sahiji solusi anu paling ekonomis. Napel na témbok, aranjeunna boro nyandak rohangan nalika ditutup sareng anu sampurna pikeun nampung dugi ka tilu jalma di dapur. Naha anjeun milari sistem anu langkung modéren sareng canggih pikeun ngahijikeun tabel kana dapur? Nyaéta. Éta tiasa dicabut sareng / atanapi desain tilepan khusus, diintegrasikeun kana lomari dapur nyalira.

Salian ti ngurus éstétika jati supados dapur katémbong langkung ageung sareng ngamaksimalkeun rohangan panyimpenan, nalika ngatur dapur alit anjeun kedah prioritas sareng ngaleutikan kabutuhan anjeun bahan upami anjeun hoyong suksés, tetep dina émutan! Dapur anu anjeun badé nempatkeun langkung seueur barang tibatan anu tiasa dianggo jarang dianggo.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.