Kumaha umurna kai pikeun ngarobih sapotong jati

Sepuh kai kalayan cet

Kadang urang gaduh parabot kai lami di bumi anu kami masihan anu anyar, anu langkung modéren pikeun cet. Tapi urang ogé ngagaduhan sisi anu sabalikna, sareng jalma anu ngagaduhan jati anu langkung énggal sareng hoyong masihan patina anu langkung ti waktos anu ngajantenkeunna istimewa. Sepuh kai pikeun ngarobih sapotong jati ogé prosés anu cukup umum, janten urang bakal ningali kumaha ngalaksanakeunana dina sababaraha léngkah.

Urang kedah jelas ngeunaan bahan anu urang kedah ngagaleuh sareng dina kaayaan naon jati nepi ka bisa sepuh kai. Sentuhan antik ieu idéal upami urang hoyong gaduh rohangan anu ngagaduhan sentuhan vintage atanapi klasik. Salaku tambahan, urang tiasa teras cet jati engké pikeun modérenisasi deui.

Naha umur kai

Kai tina katingal sepuh éta ngagaduhan anu khusus. Tiasa waé pikeun niron jalanna waktos dina kai tina sapotong jati anu énggal pikeun masihan karakter anu ngan ukur potongan mébel anu pangkolotna. Henteu sadaya jelema tiasa bangga gaduh jati anu nambihan taun ka tukang, janten dina skenario anu paling parah urang tiasa teras-terasan niron barang antik ieu sareng sababaraha bahan DIY dina jati kai anu éndah anu gaya klasik. Jinis jati ieu bakal katingali saé di kamar gaya vintage, di kamar klasik atanapi anu keuna kuno.

Bahan pikeun kai sepuh

Sepuh kai kalayan aspék

Pikeun sepuh kai urang peryogi sahenteuna bahan ieu. Perlu aya sander listrik sareng amplas lemes kanggo touch-up sanés. Salaku tambahan, urang bakal peryogi pelarut, cai, noda jati, sareng bitumen Yudea. Anjeun ogé kedah kéngingkeun laput, sikat, sarung tangan sareng, upami tiasa, kacamata pikeun nyingkahan karusakan panon anjeun. Urang panginten kedah mésér bahan sanés kanggo masihan sentuhan pribadi, sapertos kétang lami, roda atanapi kuku sareng rags kanggo nyiptakeun kiyeu dina kai sareng masihan sentuhan anu parantos dianggo mangtaun-taun.

Kumaha umur kai

Tua kai mangrupikeun prosés anu cukup saderhana pikeun saha waé, sanaos urang henteu ngagaduhan seueur anggapan ngadamel karajinan atanapi DIY. Tangtosna, pikeun ngagaduhan jati dina kaayaan anu kedah dianggo urang kedah terang kumaha ngagunakeun sander listrik. Kadé yén jati teu gaduh cet, sareng upami éta leres, urang kedah ngaleungitkeunana nganggo pangleyur. Kayu kedah diasah kana arah sisikian supados katingalina saé. Sakali kami ngagaduhan parabot sareng kai bulistir éta bakal siap janten urang tiasa dianggo kalayan éta.

Léngkah munggaran pikeun masihan patina jalanna waktos nyaéta ngagunakeun kokotor kai. Penting pikeun terang kumaha ngagunakeunana. Kalayan pewarna ieu kami bakal masihan warna anu langkung ringan atanapi langkung hideung gumantung kana jumlah anu urang terapkeun. Kusabab kitu urang kedah sakedik sakedik nerapkeun hiji atanapi dua lapisan upami éta anu dipikahoyong, supados henteu ngaliwat situs langkung ti sakali, sabab urang tiasa ngagaduhan sababaraha warna upami urang nempatkeun langkung seueur produk dina hiji daérah tibatan di anu sanés .... Upami urang ningali yén aya sababaraha produk sésana atanapi aya tetes, urang henteu kedah ngalirkeun sikat deui, tapi angkat ku kaén anu bersih anu urang bakalan ngabantosan supaya pewarna tetep seragam dina kai.

Urang bakal ngantepkeun kokotor kai garing teras urang bakal nerapkeun bitumen Yuda. Bitumen ieu justru anu masihan anu katingali sepuh anu ngan ukur jati anu parantos akumulasi lebu atanapi kokotor langkung waktos. Éta masihan némpél gelap di daérah anu tangtu sahingga katingalina sepuh. Éta kedah dicampurkeun sareng turpentine sareng dilarapkeun ku sikat sareng dicabut sakedik ku bola kapas supados produk anu leres tetep tiasa masihan sentuhan sepuh éta.

Jati umur ku cet

Kai sepuh

Anjeun ogé tiasa masihan sentuhan anu lami kana jati kai anu dicét, nyiptakeun sababaraha pangaruh anu dipaké dina kai. Dina hiji sisi urang tiasa saderhana anggo amplas lemes kanggo nyésakeun cétna anu ngagaduhan jati. Ieu bakal ngajantenkeun cetna rusak ku sababaraha waktos. Urang kedah ngalakukeun sakedik-sakedik, teras nyabut lebu ku kaén.

Di sisi anu sanésna, urang tiasa mimitian ti kai bulistir dugi ka tambahkeun cet tékstur. Dina hal ieu, nada anu hampang diterapkeun dina lapisan anu munggaran. Hal ieu diterapkeun kalayan saé sahingga éta ngalukis sadaya jati, waktos ieu merata. Hayu éta garing ogé pikeun sababaraha jam, sabab kami teras bakal nerapkeun warna anu béda pisan di luhur. Dina nada kadua urang tiasa nganggo warna anu urang resep tapi anu kontras sareng anu munggaran. Pikeun parabot mébel antik, nada pastel utamina dipilarian sareng anu matte, tapi anjeun tiasa nganggo nada anu anjeun resep. Dina kasempetan ieu urang kedah ngadamel sapuan sikat anu henteu teratur, anu panginten aya daérah anu kirang produk tibatan anu sanés, supados warna tukangna tiasa ditingali. Kontras ieu anu bakal masihan jati katingalna rada lungse.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.