Lengkungan pikeun misahkeun kamar, ngaluarkeun panto!

Anggo lengkungan pikeun misahkeun lingkungan

Partisi sélulér, struktur kaca panél, rak ... aya seueur cara anu urang perhatoskeun di Decoora pikeun misahkeun lingkungan tanpa kedah ngawangun témbok. Nanging, urang masih gaduh alternatif pikeun ngajajah. Lengkungan, contona, mangrupikeun usulan anu hadé pikeun misahkeun lingkungan tanpa kaleungitan pisibilitas antara hiji rohangan sareng ruang anu sanés.

Naon ari busur? Ku cara anu saderhana, urang tiasa ngahartikeunana salaku unsur struktural melengkung anu ngahémat rohangan terbuka antara dua tihang atanapi témbok. Ngagunakeun elemen struktural ieu urang tiasa misahkeun dapur ti ruang makan, kamar tidur tina ruang ganti, aula ti ruang tamu… Kemungkinanna teu aya tungtungna.

Kunaon ruku?

Sensasi anu urang raoskeun nalika ngalangkungan lengkungan nyaéta asup atanapi kaluar rohangan, sami sareng anu urang raoskeun nalika ngalangkungan panto. Kalayan lengkungan, lingkungan ogé sacara visual dibagi. Nanging, henteu sapertos anu kajantenan panto, cairanana henteu rusak.

Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun misahkeun lingkungan sareng lengkungan anu éndah

Fitur ieu ngajantenkeun lengkungan a pilihan hébat nalika urang hoyong nyiptakeun lingkungan anu béda dina rohangan terbuka ageung. Lengkungan bakal ngamungkinkeun urang pikeun komunikasi sacara visual rohangan ieu, nyayogikeun kami kaakraban anu tangtu dina unggal éta. Salaku tambahan, éta bakal ngajantenkeun langkung gampang cahaya pikeun medar sacara bébas tina hiji rohangan ka ruang anu sanés, anu bakal nyumbang babarengan sareng kontinuitas anu panggunaan lanté anu sami bakal disayogikeun dina duanana, sahingga katingalina langkung lega.

Gerbangna ogé unsur struktural anu mencétan anu ningkatkeun nilai bumi urang. Sacara visual sipatna elegan sareng cocog kana lingkungan tina sababaraha gaya, sanaos klasik, pedesaan sareng Méditerania anu paling nampi aranjeunna, gumantung kana naha éta dilebetkeun ku cetakan moyok, kai atanapi elemen keramik.

Ruku tiasa didamel nganggo bahan anu bénten-bénten

Janten urang tiasa nyarios kitu bows ngawula tujuan béda anu tiasa bernuansa ku maén duanana ku bukaan anu langkung ageung atanapi alit sami, sareng sareng finish na:

  • Aranjeunna sacara visual komunikasi ruang-ruang.
  • Aranjeunna nyayogikeun sababaraha privasi pikeun masing-masing sahijina.
  • Aranjeunna ngantepkeun petikan cahaya.
  • Aranjeunna nyayogikeun rasa kontinuitas anu nyumbang pikeun sacara visual ngagedékeun masing-masing lingkungan anu dibédakeun.
  • Aranjeunna artistik elegan sareng nambihan nilai.

Lampu busur

Éta katelah cahaya lengkungan kana jarak anu aya di antara dua témbok anu ngadukungna.. Jarak anu tiasa urang maénkeun pikeun ngahontal amplitudo visual anu langkung ageung, kaakraban anu langkung ageung atanapi ventilasi anu langkung saé diantara kadua rohangan. Éta bakal gumantung kana kahoyong urang atanapi prioritas pikeun nangtoskeun angka éta, anu teras kedah disatujuan ku arsiték. Sareng nalika ngeunaan ngarobih struktur wangunan, anjeun henteu tiasa ngalakukeun naon anu anjeun pikahoyong.

Seueur cahaya ngalangkungan lengkungan

Nalika kahoyong kami pikeun nyambungkeun dua rohangan anu sateuacanna ditutup, lengkungan sempit tiasa nyugemakeun urang. Sacara visual nyambungkeun duanana rohangan, nanging, perlu pikeun ngagedéan lampu. Naon anu urang hoyong tingali tina rohangan anu sanés? Nanyakeun ka diri sorangan yén patarosan bakal ngabantosan urang terang cahaya. Kasus séjén dimungkinkeun; Kami hoyong nyiptakeun divisi anu tangtu dina rohangan anu lega pikeun langkung ngabagéakeun tapi urang henteu hariwang ngeunaan privasi masing-masing. Janten, urang tiasa ngadamel lengkungan ampir témbok kana témbok, ngirangan témbok.

Lingkungan anu tiasa urang papisah ku lengkungan

Sanaos kuring parantos nyebatkeun di awal tulisan ieu lingkungan anu béda anu tiasa dipisahkeun sareng lengkungan, kuring hoyong nyorot proposal anu paling narik perhatian kuring sareng ngagambarkeun éta dina gambar. Kuring maksudna sareng ieu yén anjeun ngagaduhan gagasan anu langkung jelas ngeunaan cara ngagunakeun lengkungan pikeun ningkatkeun kaasihan bumi anjeun. Inspirasi anjeun, singgetna.

Aula

Nalika aula panjang pisan lengkungan tiasa ngabantosan urang supados langkung pikaresepeun. Ngagabungkeun ogé bakal ngamungkinkeun urang pikeun ngahias unggal daérah lawangna masing-masing. Hiji cara praktis pikeun ngalakukeun ieu nyaéta nyéépkeun rohangan pangheulana nampi. Rohangan anu langkung saé dipapaésan ku cara diaping ku konsol sareng pabrik dimana sahenteuna opat jalma tiasa tepang. Saatos lengkungan, daérah anu kadua tiasa dianggo pikeun neundeun, nempatkeun lomari dimana kanggo ninggali jas, aksésoris sareng sapatu.

Lengkungan pas pisan antara aula sareng ruang tamu

Di aula lengkungan ogé tiasa dianggo tandaan jalan ka ruang tamu, rohangan utama bumi sareng kamar anu biasana urang pendakan sareng tamu. Ti aula, dina pandangan heula, aranjeunna bakal tiasa mendakan kamar tanpa kedah nunjuk jalan.

Rohangan tuang

Muka dapur ka ruang makan ngalangkungan mangrupikeun usul anu sanés kalayan paménta ageung. Sareng henteu sesah ngartos naha. Tiasa mindahkeun dahareun kana méja tanpa hahalang pisan praktis. Salaku tambahan, lengkungan ngamungkinkeun jalma anu masak henteu kedah diasingkeun - upami aranjeunna henteu hoyong - ti sesa jalma anu ku aranjeunna bakal dibagi bulan.

Lengkungan ngabantosan dapur misah sareng ruang makan

Éta ogé biasa muka ruang makan ka ruang tamu ku cara kieu. Kusabab urang sadayana terang yén saatos tuang siang sareng gempungan anu saluyu, urang biasana ngalih ka ruang tamu kéngingkeun tempat anu saé dina sofa. Meureun sanés sadayana, tapi gancang-gancang dina dipan raoseun seueur pisan.

Kamar tidur

Nalika bumi alit pisan sareng nyiptakeun kamar tidur katutup hartosna kompromi ukuran rohangan penting sapertos ruang tamu, lengkungan janten pilihan anu hadé pikeun misahkeun lingkungan. Anjeun tiasa mendakan éta di seueur apartemen gaya Mediterania, dimana kamar tidur nyéépkeun rohangan tempat kasurupan. Dina kasus anjeun hoyong ngaraosan privasi anu langkung ageung, salaku tambahan, anjeun bakal kedah ngahijikeun hordéng sapertos dina gambar.

Ruku katingali saé di kamar tidur Sajaba ti éta, lengkungan di pangkeng tiasa ngabantosan anjeun misahkeun ieu tina kamar mandi, pacilingan atanapi ruang kerja. Dua tarohan terakhir ieu mangrupikeun karesep kuring. Nalika anjeun henteu gaduh rohangan anu ageung pikeun nempatkeun ruang kerja di bumi, maok sapotong tina kamar tidur tiasa janten jalan kaluarna. Lengkungan bakal nyayogikeun privasi pikeun anu damel sareng ngantepkeun anu hoyong bobo istirahat.

Naha anjeun resep lengkungan salaku unsur hiasan?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.