Tutuwuhan aromatik di dapur

aromatik

Tutuwuhan aromatik penting sareng diperyogikeun nalika masihan sentuhan khusus kana tuangeun. Idéalna nyaéta supaya alami sareng seger sahingga ngahontal rasa anu langkung ageung dina masakan anu anjeun asak. Seueur jalma mutuskeun ngagaduhan pepelakan aromatik anu béda di daérah dapur, supados langkung seueur sareng nyandak éta nalika diperyogikeun.

Dina tulisan di handap ieu kami masihan anjeun serangkaian tips sareng tungtunan supados anjeun tiasa ngamanfaatkeun pepelakan anu aromatik na kumaha ngurus aranjeunna supados katingali sampurna di dapur.

Tutuwuhan aromatik di dapur

Upami tempatna ngamungkinkeun, disarankeun pisan pikeun ngagaduhan pepelakan aromatik di dapur di bumi. Salain ti masihan sentuhan hiasan pikeun kamar anu nyarios, Aranjeunna sampurna nalika ngeunaan nyéépkeun piring favorit anjeun. Aya seueur pepelakan aromatik anu anjeun tiasa gaduh, sanaos anu paling populér sareng umum nyaéta Basil, peterseli, oregano atanapi thyme.

Ahli kebon mamatahan nempatkeun pepelakan anu aromatik di daérah dapur tempat aranjeunna nampi sinar panonpoé, sapertos jandéla. Anjeun tiasa ogé milih nempatkeun éta dina balkon atanapi di teras bumi. Nanging, Tiasa waé pikeun diantawisna di jero dapur, salami anjeun nuturkeun sababaraha padoman.

tutuwuhan

Pitunjuk pikeun dituturkeun nalika miara pepelakan anu aromatik

  • Unsur anu paling penting nalika pikeun ngahasilkeun pepelakan aromatik anjeun tumuh tanpa aya masalah nyaéta lampu. Anjeun kedah nempatkeunana di daérah dapur dimana seueur lampu. Idéalna nyaéta nempatkeunana dina windowsill, kumargi éta mangrupikeun bagian dapur anu cekap cerah.
  • Saluran mangrupikeun aspek sanés anu kedah diperhatoskeun nalika miara pepelakan anu aromatik. Idéalna, pot kedah aya liang anu ngamungkinkeun cai na ngocor kalayan sampurna. Henteu saé banjir bumi sabab pepelakan ieu henteu resep pisan kana asor.
  • Aerasi mangrupikeun aspek sanés anu kedah diperhatoskeun nalika miara pepelakan anu aromatik. Pikeun ieu hal anu penting pikeun nempatkeun pariuk dina batu sareng piring. Kalayan mungkin kamungkinan akar pepelakan ditayangkan tanpa aya masalah.

melak

  • Nyiram mangrupikeun hal anu penting anu anjeun henteu kedah mopohokeun. Tutuwuhan aromatik anu peryogi seueur cai nyaéta rosemary atanapi thyme. Sabalikna, anu paling henteu diperyogikeun nyaéta peterseli atanapi basil.
  • Motong mangrupikeun hal anu penting pikeun pepelakan tumuh kalayan sampurna. Ngiringan motong kedah dilakukeun ku cara anu sedeng, sabab upami anjeun kaleuleuwihi, aranjeunna tiasa layu sateuacan waktosna. Idéalna nyaéta ngalakukeun prunings leutik sacara rutin. Upami aranjeunna sumping ka kembang, penting anjeun motong kembang supados pepelakan seger sareng dina kaayaan sampurna.

Tutuwuhan aromatik salaku unsur hiasan

  • Gaduh pepelakan aromatik di dapur anjeun bakal ngamungkinkeun anjeun nampi éta nalika anjeun hoyong, utamina nalika nganggo éta nalika nuju masak. Salain tina panggunaan kulinér, pepelakan ieu ogé bakal ngabantosan anjeun pikeun masihan hiasan ka dapur anu salawasna diapresiasi. Ngagaduhan pepelakan di dapur ngabantosan ngadamel rohangan anu hirup seueur kahirupan. Salain tina héjo pepelakan, penting pikeun pariukna leres.
  • Upami anjeun hoyong kéngingkeun sentuhan désa di rohangan, hal anu paling saé anjeun tiasa lakukeun nyaéta milih pariuk anu didamel ku liat. Upami anjeun hoyong anu sakedik langkung modéren ogé ayeuna, pariukna kedah dina warna anu caang sareng matak. Warna bodas atanapi hideung ogé nada anu sampurna nalika ngahontal hiasan modern di dapur.

pepelakan aromatik

  • Trend anu sanés perkawis pepelakan nyaéta nempatkeun panel di dapur teras nempatkeun pepelakan anu béda-béda di dinya. Pilihan ieu idéal, Salami dapur ageung sareng di jerona aya seueur cahaya ti luar.
  • Panci tibalik lumayan populer khususna pikeun dapur anu henteu ageung teuing. Aranjeunna nawiskeun jinis hiasan anu asli masihan sentuhan khusus ka dapur ayeuna.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, aya seueur kamungkinan anu anjeun gaduh nalika pepelakan aromatik anu béda mawa sentuhan hias unik ka dapur.

Pondokna, Tutuwuhan aromatik mangrupikeun unsur dina bidang kulinér sabab nambihan raos anu raoseun kanggo masakan anu bénten-bénten. Salian ti éta, aranjeunna mangrupikeun unsur hiasan anu ngabantosan masihan sentuhan khusus ka rohangan di bumi anu penting sapertos dapur.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.