Ieu bakal janten bumi pikahareupeun

Imah kapayunna

Kumaha carana bakal Imah kapayunna? Salami abad ka pengker kami ngémutan ngeunaan séri kamajuan téknologi anu bakal ngarobah kahirupan bumi urang. Sababaraha kanyataan ayeuna. Anu sanés peryogi langkung waktos pikeun tiasa diaksés sareng milari tempat di bumi urang. Sakali aranjeunna ngalakukeun kitu, éta bakal tetep.

Hésé ngabayangkeun yén dina sababaraha séntiméter pasagi anu dijalankeun ku smartphone, urang bakal tiasa ngagabungkeun seueur aplikasi. Nanotéhnologi parantos ngarobah kahirupan urang sareng bakal ngarobih bumi ogé. Ngahurungkeun lampu tina sélulér sareng naékkeun blinds nganggo alat ieu parantos janten kanyataan. Tapi henteu sadayana bakal ngurilingan nanotéhnologi sareng automasi bumi di bumi pikahareupeun. Di bumi kapayunna, kelestarian, hemat énergi sareng kagunaan rohangan ogé bakal janten prioritas.

Asistén maya parantos sumping ka bumi urang pikeun ngagampangkeun kahirupan pikeun urang. Hemat énergi mangrupikeun prioritas sakumaha ogé panggunaan bahan sustainable. Bumi di masa depan ogé ngémutan deui panyebaran rohangan sareng kagunaan jati. Naha urang bakal tiasa ngaasimilasi seueur pisan parobihan? Urang bakal ngalakukeun éta lamun urang émut yén transformasi domestik henteu répolusionér; hésé pikeun aranjeunna nepi ka dinya.

Spasi, kabuka sareng seueur fungsi

Bumi di masa depan moal di kompartalisasi sapertos ayeuna. Lingkungan bakal dibatesan, tapi sistem anu langkung fleksibel sareng serbaguna bakal dianggo pikeun ieu. Dina taun-taun ayeuna, sistem parantos dikembangkeun ku komponén modular mobile anu ngamungkinkeun rohangan dijantenkeun tilu atanapi opat kamar klasik.

nu rohangan multifungsi atanapi kalayan kapasitas pikeun ngarobah anu bakal datang. Kunaon Aya sababaraha alesan pikeun ieu. Anu mimiti, ukuran imah anu beuki ngirangan kota-kota ageung. Kadua, kabutuhan pikeun ngamangpaatkeun cahaya alami langkung éfisién.

Révolusi parantos dimimitian di dapur. Dapur teu aya deui diasingkeun di bumi énggal pikeun janten rohangan dimana sadayana kajadian. Bahan keramik anu biasa di titingalian ieu pikeun haneutna kai sareng ngingetkeunana pikeun ngahontal rohangan anu langkung pikaresepeun. Parobihanana, tapi kitu, moal cicing waé.

Jati modular sareng sélulér bakal unggul

Dinten ieu kami naroskeun sapotong jati pikeun minuhan fungsi anu didesainna. Di pikahareupeun, salian ti panggunaan, urang bakal meryogikeun aranjeunna janten serbaguna sareng anu nyayogikeun jasa, dina cara nu sami sareng smartphone ayeuna. Leres, mebelna di payun ogé bakal "nyambung".

parabot

Konséntrasi penduduk di kota ageung nyababkeun bumi janten alit sareng alit. Dina raraga adaptasi sareng ieu, jati ayeuna langkung alit sareng langkung serbaguna. Sareng jati masa depan bakal nuturkeun trend éta. Aranjeunna bakal dirancang pikeun ngamangpaatkeun rohangan langkung épisién, kanggo ngaréspon ngarobah kabutuhan sareng pikeun minuhan dua fungsi atanapi bahkan.

Dina hal matéri, inovasi dina prosés daur ulang bakal ngamungkinkeun para pabrik ékspérimén bahan anyar diala tina limbah anu béda pisan. Bahan has aeronautics, industri otomotif sareng arsitéktur bakal bérés, ka tingkat anu langkung ageung atanapi kirang, lebet ka bumi dina bentuk perabotan.

Bumi urang bakal janten bumi anu pinter

Alexa, Google Assistant, Siri, Cortana ... The asisten virtual Aranjeunna bakal di mangsa hareup bakal aya batur sakamar deui sareng bakal ngatur seueur tugas. Kalayan sora urang kami bakal masihan paréntah pikeun ngarobah inténsitas cahaya, nurunkeun blinds atanapi bahkan pikeun ngarobah distribusi na dina hitungan detik.

Imah pinter

Otomatisasi bumi sareng téknologi paling canggih bakal nyayogikeun bumi kalayan jaringan komunikasi anu bakal ngamungkinkeun urang pikeun ngajadikeun otomatis tugas ngalangkungan sahenteuna dua alat sareng smartphone. Éta sanés ngan saukur masalah nyambungkeun alat, tapi pikeun ngahubungkeun telepon kana unsur-unsur sanés sapertos pakakas listrik, sistem kaamanan, AC, pemanasan, jst.

Éta bakal ngagaduhan ampir énergi konsumsi

Cegah karugian panas ayeuna ngamangpaatkeun panas panonpoé sareng anu dihasilkeun ku pangeusi dina kagiatan sadidintenna bakal janten prioritas kapayunna. Semenanjung mangrupikeun salah sahiji daérah anu jumlahna paling luhur jam cahaya panonpoe di sadaya Éropa. Upami peraturan Spanyol lirén ngahukum produksi énergi ku sinar matahari, parobihanana tiasa caket.

Énergi ngahemat

Kami ogé bakal ngahémat tagihan listrik ku alat anu bakal ngabantosan kami pikeun ngatur éfisiénna. Salian ti ngahurungkeun sareng mareuman lampu atanapi ngarobih nada anu tiis atanapi haneut tina lampu, tina tablet atanapi ku asistén sora, urang tiasa ngatur lampu sacara otomatis numutkeun éntri cahaya alami anu teras-terasan di rohangan anu ditangtoskeun.

Éta bakal sustainable

Imah kapayunna bakal gaduh desain diluyukeun sareng lingkungan alam na sareng jaringan sareng lingkungan buatan na. Émisi CO2 bakal dikirangan boh dina pangwangunanna sareng panggunaanna sareng microsystems bakal dilebetkeun kana arsitéktur nyalira pikeun nangtayungan kaanekaragaman hayati.

Imah berkelanjutan

Salaku tambahan, sanyawa toksik, radiasi sareng magnetisme bakal dileungitkeun, ningkatkeun kualitas kahirupan pangeusina sareng langkung saé manajemén sumberdaya alam sareng limbah kalayan ngagunakeun sinar panonpoé, cai hujan sareng tanaga panas bumi.

Jalanna bakal panjang, tapi éta sigana bahan anu arsiték, desainer sareng ilmuwan bakal tiasa dianggo di bumi payun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.