Tip desain pikeun bumi multi-generasi

kulawarga multigenerational di hiji imah

Langkung seueur kulawarga cicing di bumi anu sami sareng sepuh, nini-nini, murangkalih, paman ... Ieu disababkeun ku naékna biaya perumahan anu masarakat sangsara di saluruh dunya. Sanaos sigana yén hirup seueur teuing jalma dina hiji rumah tangga henteu saé, kadang teu aya pilihan ... sareng cicing di rumah tangga multigenerasional tiasa ngagaduhan kaunggulan.

Naha anjeun hoyong ngahémat artos atanapi nawiskeun perawatan anu sanés (sapertos ngurus nini-nini), anjeun tiasa milarian cara ngadamel desain bumi pas pikeun kanyamanan anjeun. Tangtosna, éta henteu hartosna yén moal aya repot.

Trik pikeun bumi multigenerasi nyaéta mendesain rohangan anu masuk akal. Nalika bumi didesain nuju raoseun, karusiahan, sareng aksés, hirup sareng kulawarga tiasa raoseun sareng merenah. Bumi anu dirancang kalayan langkung ti hiji generasi dina pikiran hartosna anjeun tiasa hirup sareng sababaraha generasi tanpa kaleungitan waras anjeun. Pilarian terang kumaha.

Aksesibilitas

Rumah tangga multigenerasional peryogi mikirkeun aksés. Sanaos Eyang sareng Embah tiasa gampang ngalih ayeuna, panginten payun tiasa nyingkahan nyeri sirah. Ngadamel espaFasilitas anu tiasa diaksés korsi roda hartosna yén warga anu langkung lami bakal teras-terasan wilujeng sumping.

Tata ruang konsép kabuka anu saé pikeun ngurilingan. Nyiapkeun kamar supados sadayana tiasa ngahontal ruang pribadi na (pikir nempatkeun warga anu langkung sepuh di lantai utama) hartosna yén sadayana tiasa tetep mandiri sabisa-bisa.

bumi multi-generasi

Milih kamar lanté utama

Upami anjeun gaduh pilihan milih antara kamar tidur utama sareng lantai dua di bumi multi-generasi, pilih lantai utama pikeun anu langkung lami. Henteu ngan ukur aranjeunna anu paling tiasa diaksés nalika umur kulawarga anjeun, tapi gaduh salah sahiji atanapi Dua kamar tidur di lantai utama tiasa nyiptakeun pamisahan alam antara generasi.

Sanaos sigana lumrah pikeun nempatkeun sadaya kamar di lantai dua, nempatkeun sababaraha di lantai utama nawiskeun langkung seueur privasi sareng sakedik rohangan pribadi supados sadayana séhat sacara émosional.

Tujuan dobel dina desain

Émut aturan umum ieu pikeun jempol: gampang pikeun ngarobah kamar tidur kana rohangan anu sanés, tapi henteu mungkin pikeun ngarobah rohangan janten kamar tidur. Kamar umumna meryogikeun jandéla sareng lomari, janten rancang bumi multigénérasi anjeun kalayan émutan ieu.

imah ageung salaku bumi multigenerational

Upami anjeun mikir yén sadaya rohangan anjeun dua-tujuan, anjeun bakal ngagaduhan langkung kalenturan di sapanjang jalan. Daripada gaduh kamar khusus pikeun kagiatan, sapertos kantor atanapi ruang latihan, langkung saé mendesain saloba kamar sareng ngarobahna upami diperyogikeun. Jalan etaAnjeun teras gaduh seueur kamar anu tiasa dijantenkeun kamar anu sanés.

Masihan cekap rohangan

Nalika aya langkung ti hiji generasi anu hirup dina hateup anu sami, anjeun kedah nawiskeun cukup ruang sareng privasi pikeun sadayana. Kumaha anjeun pastikeun teu aya anu raoseun diserbu? Anjeun kedah pastikeun yén, pikeun unggal generasi di bumi, sahenteuna aya hiji rohangan khusus kanggo sadayana.

lajeng, Anggap kolot anjeun cicing sareng anjeun sareng murangkalih. Imah multi-generasi anu kalebet kamar kulawarga, pangajian, sareng kamar buruan hartosna sadayana ngagaduhan rohangan sakedik kanggo napas sareng tempat pikeun bersantai.

Anggo unggal inci

Kalayan sababaraha kulawarga cicing di imah anu sami, unggal méter pasagi gaduh seueur nilai. Anjeun kedah kreatif sareng sadaya rohangan di bumi supados anjeun tiasa langkung raoseun. Pertimbangkeun ngarobih sababaraha daérah anu kirang dianggo di bumi, sapertos loténg, basement, atanapi garasi.

Pikirkeun deui tujuan unggal rohangan sareng jantenkeun ruang penyimpanan langkung raoseun pikeun sadayana. Anjeun tiasa milarian tempat sanés pikeun nyimpen barang-barang anjeun sareng sadayana bakal langkung bagja nalika aranjeunna tiasa gaduh seueur rohangan.

kulawarga cicing di imah anu sami

Nawiskeun lawang bebas

Pertimbangan desain anu sanés anu kedah dilakukeun di bumi multigenerasional nyaéta kumaha tiap generasi saleresna bakal di bumi. Upami henteu seueur tumpang tindih dina jadwal (pendatang mimiti angkat ka sakola tibatan manuk hantu wengi telat), langkung saé panginten mendesain lawang anu misah.

Henteu ngan ukur bakal ngirangan patalimarga sareng kaributan sadidinten, éta ogé tiasa nyayogikeun kulawarga anjeun rasa otonomi. Tangtosna, hirup babarengan ngajamin kualitas anu lami. Tapi tiasa misahkeun sababaraha waktos sareng jalanna tiasa ngabantosan unggal generasi ngaraos langkung mandiri.

Kalayan tips ieu sareng rohangan anu dipersonalisasi pikeun masing-masing, anjeun bakal sadar yén hirup babarengan di bumi bahkan tiasa janten kauntungan. Anjeun bakal tiasa ngabagi biaya sareng ogé nikmati waktos kualitas sasarengan unggal dinten, anu dina jangka panjang nyaéta harta karun anu paling ageung anu tiasa dipimilik di jero bumi. Ngarasakeun kahirupan kulawarga babarengan!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.