Téori Yin Yang sareng Feng Shui di Bumi

Yin Yang

Téori Yin-Yang mangrupikeun salah sahiji téori utama sadaya pamikiran sakola kuno Cina. Kedokteran Tionghoa Tradisional (TCM), seni beladiri kuno, feng shui, I Ching, sareng sadaya kosmologi Taoisme dumasarkeun kana dinamika Yin sareng Yang.

Numutkeun tiori ieu, sagala rupa di Alam Semesta urang diwangun ku dua kakuatan anu nentang, tapi jero saling nyambung: Yin (awéwé) sareng Yang (lalaki). Interaksi antara dua kakuatan feng shui ieu nyiptakeun hakekat kahirupan di sakuriling urang. Sasaurang moal tiasa aya tanpa anu sanés, sapertos dina oposisi anu jelas, aranjeunna ngadukung sareng silih asuh silih jero.

Énergi harmoni

Répréséntasi anu pangsaéna tina saling harmoni pasukan Yin sareng Yang nyaéta simbol Tai Chi. Dinyatakeun dina warna feng shui, Yin (énergi awéwé) hideung sareng Yang (énergi lalaki) bodas. Perkawis énergi, Yin lemes, laun, santai, sumebar, beueus, pasip sareng jempé. Pikirkeun wirahma sareng hakekat tanaga awéwé: lemesna cai, misteri bulan, hideung bumi beunghar sareng tiiseun jero peuting.

Yin Yang

Kakuatan Yang dikedalkeun ku kualitas énergi sabalikna sareng kontras sareng kakuatan Yin. Bayangkeun terus terangna Matahari, laju mobil balap anu agrésif, permukaanna padet siga batu di gunung sareng énergi fokus tina sinar laser.

Kalayakan

Yang mangrupikeun hakékat anu pikasieuneun tina panonpoé beurang sareng Yin nyaéta tiiseun sareng misteri wengi. Kusabab bumi anjeun peryogi énergi feng shui saimbang pikeun nyokong kasajahteraan anjeun, éta Penting pikeun ngartos panerapan tiori Yin-Yang dina tingkat praktis sareng saderhana.

Yin (énergi pasip) nyaéta énergi rélaxasi feng shui anu anjeun peryogikeun di kamar anjeun sareng di feng shui spa bath. Énergi Yin aya dina warna anu tenang di sakuriling anjeun, dina musik lemes, dina soothing cai mancur cai atanapi dina gambar cai soothing.

Yang (énergi aktif) mangrupikeun énergi feng shui anu dikedalkeun dina sora anu kuat, hirup sareng warna, lampu caang, énergi pindah ka luhur, pepelakan jangkung, jst. Anjeun hoyong gaduh ayana énergi Yang anu saé di kantor bumi anjeun, dapur anjeun, panto hareup anjeun, ogé tuangeun anu saé sareng rerencangan ...

Yin Yang

Nyiptakeun kasaimbangan

Énergi Yin-Yang moal tiasa aya sacara terasing; aranjeunna silih hartikeun, sabab hiji mangrupikeun kaayaan pikeun ayana anu sanés. Bumi feng shui anu saé kedahna éksprési anu harmonis tina wirahma énergi aktif sareng pasip. 

Dina budaya Kulon, urang condong ngalaman teu saimbang tanaga feng shui. Kami hirup dina aliran kagiatan anu tetep sareng kami sibuk pisan sareng énergi feng shui anu kualitas sareng kami sering lemah, atanapi bahkan kurang énergi Yin (anu santai sareng asuh).

Nyiptakeun bumi anu nunjukkeun kasaimbangan Yin-Yang feng shui penting pisan, janten pantes nyéépkeun waktos ningali ka bumi anjeun sareng rumaos dimana anjeun henteu saimbang kuat énergi ieu. Naha kamar anjeun henteu ngagaduhan énergi Yin anu santai? Naha dapur anjeun gaduh seueur teuing Yin sareng henteu cekap Yang? Bakal aya kualitas énergi anu langkung kuat gumantung kana panggunaan rohangan, Tapi anjeun kedah gaduh énergi Yin sareng Yang feng shui kanggo ngagaduhan feng shui anu saé di bumi anjeun.

Anggo di daérah khusus

Gaduh kasaimbangan anu harmonis antara kakuatan feng shui Yin sareng Yang di bumi anjeun bakal nyiptakeun kualitas énergi anu anjeun peryogikeun pikeun hirup anu séhat sareng minuhan. Ieu ngandung harti yén sababaraha daérah kedah langkung seueur énergi yin atanapi yang gumantung kana fungsina dina jero bumi.

Kamar tidur anjeun peryogi énergi Yin anu sayah pikeun nyageurkeun anjeun, janten penting pisan pikeun ngaleungitkeun sadaya unsur Yang feng shui anu dominan di rohangan, sapertos TV, alat-alat latihan, atanapi perlengkapan kantor naon waé. Sedengkeun énergi Yin kedah janten énergi anu dominan di kamar anjeun (pikir rélaxasi, sensualitas, bobo). Anjeun ogé peryogi ayana Yang sedikit (pikir lilin beureum, citra anu pikabungaheun, warna aksen cahaya pikeun nyaimbangkeun warna jero, sareng sajabana). Prinsip anu sami dilarapkeun ka kamar mandi anjeun.

Yin Yang

Ruang kulawarga anjeun, ruang tamu, kantor bumi, sareng dapur pastina rohangan feng shui anu bakal nguntungkeun tina ayana tanaga Yang anu kuat. Pilih warna anu cerah, musik optimis, sareng rupa-rupa barang-barang perabotan feng shui pikeun nyiptakeun kualitas énergi aktif (poto kulawarga anu bahagia, buku cerah, gim anu pikaresepeun, jst.) Sanaos Yin, atanapi unsur santai, sanés unsur dominan di dieu, anjeun masih peryogi pikeun kasaimbangan.. Éta ngenalkeun warna anu jero, korsi santai sareng nyaman, ogé sababaraha gambar anu énergi Yin menenangkan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.